Det mörkermåne

Det mörkermåne
Idag är det mörkermåne inför måndagens nymåne i Tvillingarna som sker på 9 grader, kl 13:30 imorgon (30/5). I mörkret finns kunskap om mysterierna, förr var det en helig tid. En vaka och väntan inför ljuset som var på väg. Den visa äldre kvinnan, den magiska, the crone, gudinnan Hecate. Hon som vet vägen och kan vandra mellan världarna. 

Kvinnor samlades förr vid mörkermåne i skogen eller i röda tält för att att tillsammans vörda denna tid som även var en tid då mensen kom. Blodet som innehöll oanvända möjligheter, liv som inte hade befruktats, användes till magi och beskydd. Det var en ännu inte använd dold potential. De sjöng sånger, berättade legender och delade gammal kunskap om det kvinnliga. 

Även legenden om Tvillingarna handlar om kontakten mellan maskulin himmel och feminin jord. Castor och Pollux sägs varje dag byta plats, en i underjorden och en på himlavalvet. Det var priset för att bli odödliga, båda två. De förbinder och förenar polariteterna till att bli en och samma. 

I en värld där ljuset kom att hyllas och överanvändas, har vi tappat bort den mystik, den kunskap, den fantasi och de möjligheter som finns i mörkret. I en maskulin värld har man skakat på huvudet åt orden fantasi och magiska under. Ändå överanvänder vi ofta just orden fantastisk och underbart, som båda vill säga att det som sker är bortom det reella. 

I ljuset ser du med dina ögon, i mörkret ser du med din själ. 

På samma sätt som Isis hämtade hem de förlorade delarna av Osiris, hämtar även du hem förlorade delar av dig själv. Limmet för att foga samman dem är kärlek. Det är kärleken som skapar alkemin, det är den som gör dig hel. 

Isis mål var att skapa ett helt nytt uttryck, barnet Horus. Det är dags även för dig att samla ihop allt det som du arbetat med i ditt inre under de senaste månaderna – och särskilt under Merkurius retrograd – för att foga samman ditt nya jag. Vem är du idag? Och hur vill du uttrycka ditt nya jag i världen? 

Nymånen kommer med nya möjligheter, sociala nätverk och en stor portion glädje. Jupiter och Mars möte sätter full fart på skeendena. Vid nymånen finns din Midheaven, som vill sätta dig i arbete. Vid den norra noden (dit du karmiskt är på väg) står både Merkurius och överraskningarnas Uranus. Det är karmiska skeenden och förändringar på gång i ditt uttryck och det du kom hit till jorden för att göra. 

Energin blir aktiv när månljuset når dig och då vänder även Merkurius direkt (3/6). Du får grönt ljus att börja skapa. För att se till att det blir både för ditt eget och världens bästa vänder även karmaläraren Saturnus retrograd (gör om, gör rätt) på lördag 4/6 och ända till i oktober. 

Lilith – det dolda feminina, hon som är ”för mycket”, det vilda som trycktes undan för att samhället och dina föräldrar ansåg att det var alltför oanpassat – läxar i veckan först upp den unga maskulina Mars, för att sedan trigga igång det vilda hos den unga feminina Venus. 

Vid nymånen möter Lilith Earth Mother Ceres i moderliga, medkännande Kräftan. De möts i det 10:e huset som handlar om din karriär och det du arbetar med. Två gudinnor som möts är sprängkraft även i vanliga fall, men de här två tillsammans ger dig hittills dolda superkrafter. 

Ceres är både näring och näringsverksamhet. Om du har funderat på att starta det där företaget, att starta ett projekt, att börja arbeta för en hjälporganisation eller liknande, så är det rätt tid nu. Eftersom ”Part of Fortune” står exakt på ascendenten vid nymånen, blir allt som du företar dig den här veckan (och nästa) framgångsrikt även på lång sikt. 

Så den här veckan vill vi att du sätter på din stereo på hög volym och dansar loss till Charles Watts & the Watts 103rd Street Rythm Band när de sjunger och uppmanar dig till att ”Express yourself”. 

Låt ditt vackra hjärta få dansa och sjunga. 

Uttryck dig av hjärtats lust. 

Och ha kul. 

Livet är för kort för att inte ha roligt och göra det mesta av det. Livet är nu. Morgondagen har vi ingen aning om. Så LEV idag. Lev som om varje andetag, varje ögonblick vore ditt sista. Vad finns på din ”bucket list”? Vänta inte, gör det idag. 

Uttryck all din kärlek och allt det som bubblar inom dig. 

Lilith ger dig grönt ljus att vara ”för mycket”. Att vara hur ”corny” som helst, ta plats och skratta för högt. 

Uttryck din själ. 

Express yourself. 

All kärlek, glädje och healing 

Lillemor Golden Dragon & the Golden Masters of Light

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *