Merkurius är fortfarande retrograd

Merkurius är fortfarande retrograd

Välkommen till en rolig, fartfylld och sprudlande vecka! Merkurius är fortfarande retrograd (till 3/6), fast nu backar han tillbaka in i Oxen. Det handlar om dina värderingar och vad/vem du värdesätter.

Men det handlar också om att ta hand om dig själv, din kropp och hur du pratar med dig själv. Säger du snälla saker och peppar dig? Och vad var det som inte blev av när han nyligen var här och därför behöver få en extra översyn? Även dina sinnen har förfinats och uppdaterats sedan sist. Så var det där godiset eller glaset vin lika gott längre eller gick det på rutin?
Under veckan som har gått har du trillat ännu djupare in i dig själv och svävar formlöst i din egen rymd. Ditt inre nollpunktsfält. Nu kommer det fältet att börja svänga och vibrera för att skapa nytt. Plus- och minuspoler söker nya formationer.
Så vare sig det handlar om kärlek, en flytt, samarbeten, nya projekt eller ett nytt företag, händer det saker nu. För när du är i ditt hjärta tar också ditt liv en ny vändning. Nu vill du LEVA utifrån ditt hjärta. Kärleken vill slå rot. Livskraften vill manifestera sig och komma till uttryck.
Igår möttes Solen (ditt sanna jag bortom molnen av rädslor och föreställningar) och retrograda Merkurius (ditt uttryck) på magiska 0 grader i sociala, kommunikativa Tvillingarna. Alldeles invid de sju Plejadsystrarna som fick gömma sig undan Orions pilar och intensiva jakt efter dem.
Bredvid befinner sig gudinnan Sedna (som är på väg upp ur havets djup efter att hon blev kastad ur båten. Det är nu dags att Avalon 
befrias från dimmorna som döljer och skyddar den gamla kunskapen, så att du får del av den. Plejadsystrarna kan äntligen andas ut, när Orion istället beskyddar dem, tar dem i handen och lyfter fram deras sju unika syften och gåvor. Som även är dina, för du är starkt länkad till någon (eller fler) av systrarna.
Imorgon belyser Jupiter din Sol så att du verkligen ska se dig själv i all din strålglans medan Mars i andliga Fiskarna (urkällan) och transformatorn Pluto i Stenbocken (världsförbättraren) samtalar om din urkraft och din kallelse. Vem är du på djupet? Och vad vill din själ?
Eftersom Mars och Jupiter närmar sig varandra under veckan (det exakta mötet sker på söndag), är det en djupt andlig Mars som tar plats i dig. Det kan kännas som att Kristus verkligen gör sin Himmelsfärd, med duvan som sänker sig ner och allt, INOM dig.
På tisdag möter Mars upp med Merkurius, medan Venus (i Mars tecken Väduren) möter patriarkala Saturnus (rutiner, vardag, begränsningar). Så vad vill du uttrycka av hela ditt hjärta, men ändå tvekar? Vad är det för gamla föreställningar som begränsar dig? Vad hindrar din glädje?
Merkurius tar på onsdag frågan med sig till retrograda Pluto, ditt undermedvetna. Pluto har tillgång till Akasha-arkiven och vet vart din själ har varit i tidigare liv och vem du var då. Finns det kunskap dold i dina celler från de liven, som vill komma till uttryck?
På torsdag gör även Venus ett besök hos Pluto, som vill påminna dig om att följa ditt hjärta och din själsliga längtan.
I samma veva tar Mars sig upp på stranden, efter att ha simmat runt i Fiskarnas renande källa, och tag ett kliv in i Väduren. Nu är han redo för nya äventyr. Och här känner han sig sig hemma och är i full kraft.
På fredag vandrar även Venus in i sitt hemmatecken, feminina och jordade Oxen. Äntligen hemma. Här trivs och myser hon, njuter med alla sinnen och får dina relationer att glittra av kärlek.
Med så mycket kraft, vilja och gudomlig inspiration kan det kännas lockande att likt en galopphäst bege dig ut på banan och dra igång på idéerna. För så skulle den gamla Mars ha gjort, men nu har han varit på kurs i personlig utveckling med healing och kontakt med källan. Det är en annan Mars du möter som nu är mer mogen och där dina gamla strategier för att ta dig an ett projekt inte längre fungerar. Du behöver meditera dig framåt.
Eftersom du då kan känna dig vilsen, är det lysande att universum har planerat in en nymåne i Tvillingarna (30/5) som upprättar en ny och förbättrad – ännu mer kärleksfull – kontakt mellan himmel och jord.
Merkurius går ur sin retrograd den 3/6. Då har han även tagit sig ut ur det förblindande solljuset som han en tid har befunnit sig i. Tills dess är det planering av det nya som gäller för dig.
Så njut den här veckan av att din kraft och din glädje kommer tillbaka. Följ med i det som händer och bejaka det som sker. Magiska ting är i görningen, själsvänner är på väg in och du tar nya kliv i livet.
Var i det som sker, med alla dina sinnen. Stanna i ditt hjärta. Begrunda hur livet helt magiskt finner sina egna vägar. Gläds åt duniga små fågelungar på dammens blanka yta eller åt de skira löven som åter slår ut på den uråldriga rödboken. Smaka, dofta, känn in och upplev. Låt dig förundras.
Vi låter Ted och Kenneth Gärdestad få avsluta med sin vackra lyrik:
”Jag vet att Du tvivlar på din verklighet
Efter all förlorad identitet
Men som ett träd som blommar på en asfaltsgård
Vill jag krypa fram när det är svårt
Oh Du, låt kärleken slå rot
Och växa sig stark
Fast livet kan ta emot
För hur ska vår ensamhet ta mark
När ögonen tror
Att ingenting gror
För en gångs skull, låt kärleken slå rot.”

All kärlek, glädje och healing

Lillemor Golden Dragon & the Golden Masters of Light

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *