Din feminina kraft

Din feminina kraft

Välkomna till en historisk vecka. En sådan där som du kommer att titta tillbaka på och tänka att det var då som det hände. Den är tillägnad det feminina. Din feminina kraft. Gudinnan. Det mörka, vilda, naturliga och intuitiva inom dig. Kärleken, glädjen och visdomen. 

Eftersom hennes döttrar är hopp, tillit (tro) och  kärlek är det också det som du kan komma att utmanas i. Sedna – hon som kastades i havet av det patriarkala – och Venus möts, vilket kan dra upp förtvivlan och gammal skam och skuld  hos dig, medan Mars närmar sig Eris (Ereshkigal) – hon som i underjorden förlöser Inanna till en ny identitet. Död och återfödelse. 

Enligt legenderna hålls Mars fången i underjorden – alltså i sin egen instinktiva verklighet – ända tills Venus kommer för att rädda honom. Problemet är att Mars har tappat minnet, han har bara en svag känsla av att han borde känna igen Venus. Så Venus får jobba hårt med att få honom att inse att han ens behöver räddas. 

Det är precis på vippen att även Venus tappar minnet, men i sista stund bevekas Eris/Ereshkigal av att Venus/Inanna uppriktigt bejakar och erkänner henne som sin mörka syster och hur viktig Eris är för världen. Då släpper hon dem fria. Både Mars och Venus minns då återigen sina sanna jag, sitt ursprung och varför de är här. 

Just nu skakas Venus/Inanna om av ansvarsfulla Saturnus. Minnen kan komma upp där du inte har varit så kärleksfull som du borde. Men Venus får också healing och plåstras om av Neptunus, han som vaktar och vakar över källan. ”Minns vem du är”, säger de. ”Och var stolt över dig själv. Du har gjort ditt bästa för att få både mänskligheten och din egen maskulina sida att minnas vem de är. Att de skulle minnas kärleken. Och den innerliga glädjen. Men du jobbade i motvind.”

På måndagen lyser Jupiter upp den du är, när han möter Merkurius (ditt uttryck). Med både en maskulin och en feminin sida, som vill vara i full balans. Jupiter vill väcka upp glädjen inom dig. Han ger dig ett nytt perspektiv och visar på nya vägar framåt. Plötsligt ser du allt i ett annat ljus. 

De förbereder dig inför tisdagens sommarsolstånd som blir exakt kl 11:13, där numerologiskt sett 11 är nystart och 13 är Gudinnans tal. Jupiter lyser upp Mormor Måne, hon som har bevarat visdomen om gammal kvinnokunskap och om gudinnan genom att visa haren (fruktbarhetsgudinnan) på sin yta vid fullmånen.
Samtidigt står din själ (Pluto) i fokus, där han gör en omstart. Han är nästan mitt emot Sedna, som om han närmar sig henne genom att vända kinden till sådär som hundar gör när de inte vill skrämmas, de vill berätta att de kommer i fred.
Naturfolk och urfolk har med risk för sitt eget liv bevarat de gamla visdomarna. De har förlorat sin mark och kämpar än idag för att få behålla sin kultur. Det som de stod för ansågs demoniskt och djuriskt, liksom allt det feminina. Mayafolket fick bara behålla 3-4 skrifter av sitt bibliotek när de kristna kom dit, resten brändes.
De feminina förmågorna och de feminina symbolerna har förtalats under de senaste årtusendena. Och det sker än idag. Nu när Eris är på väg att skicka in energier som ställer saker på ända – och visar hur tokigt och lågfrekvent det är – tränas din egen förmåga att tänka själv och fatta dina egna beslut. Följer du det som andra säger – den allmänna opinionen såväl som konspirationsteorier – eller lyssnar du mer på din egen inre vägledning?
Det yttre vill separation för då behålls status quo, det vill säga att Mars blir kvar där i sitt fängelse. Han minns inte längre att det finns någon annan värld och lever i det som Platon kallade skuggvärlden. Venus (din feminina sida) försöker locka och pocka, övertala att det finns något större. Hon skickar in små minnen av lyckliga tider och berättar om en ”Golden Age” när de vandrade lyckliga sida vid sida med varandra. En tid när kärleken och freden rådde.
Ibland glimtar det till i Mars ögon, men sedan återgår han till sin egen verklighet i fängelsecellen. Fokus blir på att skapa någon sorts ordning där, få mat på bordet och hålla råttorna borta. Och förströ sig så gott det går.
Men nu får Venus hjälp. Det är som om det kommer in en hel svallvåg av feminin energi som får själen att vakna till liv igen. Som får dig att minnas. Sedna (de gamla visdomarna, Avalon, Atlantis) som sänktes i havet kommer tillbaka och tar med sig alla de känslor som följer med att bli nedsänkt och hållen under ytan.
Din livskraft återvänder. Och med det kan det även komma upp ilska och förtvivlan över orättvisor. Det är en alldeles magisk energi som för dig närmare ditt ursprung och den du är på djupet. Men för att komma loss behöver du hylla och bejaka din Eris, din mörka sida, och ta henne till dig. Omfamna henne. För hon är din syster.
Sommarsolståndet är årets ljusaste dag. Men den är också entrén för det mörka, intuitiva, eftertänksamma och jordade. Att bejaka det liv som pågår under ytan, att bejaka Eris och Sedna som finns där även om vi inte ser dem med ögat. Likt när en helikopter flyger ovan träden i djungeln, ser många bara den gröna trädytan och fåglarna i topparna men glömmer bort allt det liv som pågår under den. 

Utan det ständigt pågående livet, årstiderna och rytmen har inte heller det maskulina något att befrukta. Utan ägg och en livmoder, blir det inget barn. Och utan Mars sker ingen befruktning, då stannar ägget vid att vara en potential. 

Även om det den här gången blev en outnyttjad potential, återkommer möjligheten igen och igen ända tills den får kontakt. Ända tills du hör och uppfattar din kallelse. För det fina med Venus är att hon aldrig ger sig. 

När Venus på torsdag vandrar in i Tvillingarna får du hjälp med lyssnandet. Castor och Pollux förbinder jorden och himlen (genom att vandra mellan världarna) så att du blir en Skywalker. Och den här gången är det inte Luke som får huvudrollen, han delar den med Leia. För de är ju tvillingar, lika viktiga båda två eftersom de hör samman. För att lyckas med äventyret har de lika viktiga roller att spela. 

Så det här är en magisk och mystisk vecka och som samtidigt befruktar ditt inre ägg. 

Allt har en själ, inte bara du utan Allt. Varje myra, varje träd och varje blomma. En helig själ som behöver vårdas och vördas. 

Så när du plockar dina sju blommor och lägger dem under huvudkudden, prata med dem. Be dem om tillåtelse att plocka dem. Fråga dem om de vill hjälpa dig att drömma. Om de vill hjälpa dig att väcka kärleken till liv i dig, den sanna kärleken. Den som omfattar både Allt-Som-Är och det som ännu inte är. Som hyllar den oändliga potentialen som vilar i mörkret. 

Och därmed omfamnar du Eris/Ereshkigal. Din mörka syster som ber dig att ta av dig dina slöjor – de som döljer ditt sanna jag – för att leda dig till återfödelse. Hon som befriar din maskulina sida ur det fängelse – det som vi kallar ”verklighet” – som håller dig fången. 

Genom att bejaka dina känslor och dina inre djup föds du in i en ny verklighet. Igen och igen. 

Och för varje gång blir du ännu mer fri. 

Fri att vara du. 

Fri att fatta dina egna beslut. 

Fri att vandra din egen väg. 

Fri. 

All kärlek, glädje och healing 

Och med en innerlig önskan om en alldeles underbar midsommar och firande av sommarsolståndet! 

Lillemor Golden Dragon & the Golden Masters of Light

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *