En 666-dag på självaste nationaldagen

En 666-dag på självaste nationaldagen

Välkommen till en lite omtumlande vecka. Den börjar med en portal, en 666-dag på självaste nationaldagen.

Numret är så explosivt att kyrkan utnämnde det till djävulens eget tal. Tvärtom är det ett djupt feminint tal, som vill släppa igenom gudinnan.
Merkurius har vänt direkt igen, medan Saturnus nu vänder retrograd ända till i oktober. Saturnus gick från att vara en hyllad fruktbarhetsgud – vars årliga fest och karneval i december (Saturnalia) är förebilden till vårt julfirande – till att bli förknippad med ord som satanisk och där hans symboler blev kidnappade av satanister. Men hur kunde det bli så?
När civilisationer en gång skulle byggas i Mesopotamien och Babylonien blev det svårt för makten att leda och styra folk som ville följa sin egen inre vägledning. De skulle ju lyda kungen/kejsaren. Istället följde de sitt eget hjärta och naturens flöde.
Makten uppfann då en maskulin Gud, en solens gud, som sades vara god och ge rikliga skördar bara man följde det som han påbjöd. Om man gick emot Gud straffades man med missväxt, sinande kor och så vidare. Kungen/ kejsaren/ farao var utsedd av Gud, därför var man tvungen att följa även deras regler. 

För att förstärka denne maskulina Gud, ville man finna en motpol. Naturfolken var övertygade om att det fanns både maskulina och feminina energier och vördade båda. Nu kom makten därför på att göra den gode maskuline Guden extra god och förstärka godheten, genom att utropa allt det feminina till ont och demoniskt. 

Och vad är det feminina. Jo, allt som är ”djuriskt”. Din intuition, dina naturliga instinkter, din kropp, dina naturliga behov och så förstås din sexualitet. Ja, till och med att nynna under arbetet, som är en typisk kvinnlig gåva, kunde leda till att bli utpekad som häxa. Hela kvinnan blev utsedd till djurisk och underställd mannen.

Och inte bara kvinnor. Naturfolk i hela världen har sedan dess utsatts för grova övergrepp av människor som utropat sig själva till ”normen”, den som andra måste inrätta sig efter. De tog sig friheter och rättigheter i den ”gode” gudens namn, såsom att döda, misshandla, överta mark och införa slavhandel. Med mera.

I Sverige pågår just nu, i skrivande stund, stora övergrepp på samernas rätt till sin mark när ett internationellt företag vill tjäna ännu mer pengar på Kallok-gruvan. Och där Sverige viker ner sig, utan att stå upp för vårt urfolk.

Påvarna har drivit hårda processer och skickat in människor i döden, även sina egna, för att upprätthålla ordningen. När katarerna i södra Frankrike ville lyssna på sin egen inre vägledning, skickades soldater och korsriddare dit och utrotade hela städer i början på 1200-talet.

Påvens påfund med inkvisitioner som inleddes då, avslutades inte förrän en bit in på 1800-talet. (1184-1834) Fast än idag finns faktiskt inkvisitionen kvar, om än i mildare format. Den omformades senast 1965 och heter numera ”Kongregationen för trosläran”. Vår egen ärkebiskop i Sverige KG Hammar hamnade 2003 i onåd hos påven och blev förklarad icke välkommen i Rom när han ifrågasatte jungfru-födseln. (Även den nuvarande ärkebiskopen har utmanats i frågan.)

Så förstår du nu sprängkraften i talet 666? Eller i talet 13? Båda påminner om en tid när det feminina var hyllat och vördat. Då vi följde månen och hade 13 månader på året och därmed även 13 stjärntecken. Där du inte tvingades till lydnad och underkastelse och vördade Moder Jord som ger liv. Och som har gett DIG livet. Du är sprungen ur den feminina livmodern. Ur mörkret, liv.

Och det handlar inte om kön. För även om du är man i det här livet, består även du till lika delar av en maskulin och en feminin sida. Det gör vi alla. Dessutom växlar vi mellan att födas som man eller kvinna genom liven, så du har många tidigare liv som båda.

Så tillbaka till det astrologiska. 

Energin vill nu att det maskulina ska backa ner i sin överväldigande utbredning och dominans, för att släppa in och bereda plats till den feminina intuitionen, känslorna, rätten till din egen kropp och den helhetsförståelse som vill att allt sker för ALLAS bästa och inte bara för ditt eget. 

Gudinnan Juno (partnerskap, äktenskap) möter Midheaven (offentlighetens ljus) i helande Fiskarna, samtidigt som Pallas Athena (regnbågskrigaren, allas lika värde) möter rebellen Uranus (nytänkande) i gudinnans eget tecken Oxen.  

Det chakra som påverkas mest nu är ditt sakralchakra. Kanske känns din mage som en uppblåst ballong nu och du kan behöva springa på toa. Det är många årtusenden av skuld och skam över din påstådda ”djuriska” natur som rensas ut. Skammen över att vara du. Skulden över att vara kvinna och roten till syndafallet. (Fast det var faktiskt kyrkofadern Augustinus som på 400-talet e. Kr. kom på denna befängda tes.) 

Under Fiskarnas mörka tidsålder, förtrycktes den motsatta sidan, Jungfrun. Hon som vill läka med healing, örter, kristaller, ren mat och annan terapi på naturlig väg. Hon som utropades till häxa. 

Så den 6/6 (2+0+2+2=6) har månen så vackert placerat sig där, i Jungfruns tecken, medan Solen (din fulla kraft, ditt sanna jag) möter den sårade helaren Chiron. Och de möts kl 10:44 som är just det kärlekens tal som helar och läker det gudomligt feminina och det gudomligt maskulina. Det här är verkligen värt att hissa flaggan för!
I mitten av veckan drar Pluto (transformation, dolt under ytan) fram minnen från dina tidigare liv, för att du ska förena dem i ditt uttryck (Merkurius). Och på söndag möter feminina Venus upp med rebellen Uranus. Nu minns du vem du är på ett högre plan, en ny medvetenhet tar plats inom dig. Du blir en kärlekens och det femininas ambassadör på jorden.
Så det är en mystisk vecka du går in i, med ett djupt helande som sker. Det kan göra dig känslosam, ”blissful”, innerlig, men du kan också göra kortare besök in i ditt djupaste mörker. Minns då att allt är som det ska vara.
Du väcks till liv. Och det kan göra ont när knoppar brister.
Men när knoppar brister sker också mirakel.
Det föds fram något nytt.
En blomma inom dig slår ut.
När Jesus var född och ståhejet med sjungande herdar och änglar var över, står det att Maria – som nu var nybliven mamma – tog det hela till sitt hjärta och begrundade det.
För det feminina handlar om upplevelser.
Att uppleva livet.
Insikten i att det är ett mirakel att leva.
Och när du på djupet inser vilket mirakel livet är, kan du också på ett helt nytt sätt förundras över varje liten myra, över fåglarnas hårda arbete med att mata sina hungriga ungar, över varje spirande grön knopp på granarna och och över den lilla blomman som nyfiket tittar fram bland de långa grässtråna.
För du ser dem med ditt hjärta.
Det är pingst – en djupt andlig helg där lärjungarna fick gåvan att kanalisera och få till sig budskap från en högre dimension.
Så låt världen få sköta sitt, utan dig ett tag.
För du behöver tid för förundran.
Och för att hylla din feminina sida som låter dig känna kärlek och ger dig förmågan att älska.
Du är ett mirakel.
Du kan vara vad du vill. Du kan vara grön, blå, röd, brun, orange eller alla färger på en och samma gång. Du kan vara allt. Eller inget av det. Men det är DU som väljer vad och vem du vill vara. Ingen annan. Bara du själv.
Så gör som skomakaren, ta ledigt mellan hägg och syren, och bara njut av det vackra i att få leva här och nu.
Fundera på det stora i att vara både allt och ingenting, på en och samma gång.
Och finn i det din egen väg.
Ditt hjärtas väg.
Den som är tänkt för dig.
All kärlek, glädje och healing
Lillemor Golden Dragon & the Golden Masters of Light

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *